ВЕСТНИЦИ


Започнах да пиша и да предлагам есета и статии на вестници през пролетта на 1990 г. Публикуваха някои от тях - "Век 21", "Демокрация", "Либерален преглед"... През есента на 1991 г. Искър Шуманов, главен редактор на в-к "Народно земеделско знаме", ме покани да пиша за ежедневника, който през 1992 г. се вля във в-к "Земеделско знаме". Почти три години работих като журналист, докато чаках да защитя дисертацията си по химия и учех право. Тези публикации намериха място в книгата ми "Живота в стих събрах", изд. gabriell-e-lit, С., 2019, 2020.
През 2004 г. главният редактор на "Земеделско знаме" (Георги Пинчев) отново ме покани да пиша за вестника. Тези статии, предимно на юридическа тематика, са представени тук.
През 2008 г. председателят на сдружение "Общ земеделски професионален съюз" Велико Златанов, ме покани да създам и да стана главен редактор на периодично издание на сдружението. Така се роди сайтът "Вестник Земеделска защита", който излизаше редовно до 2010 г. Редактор на научно-популярните и литературни рубрики стана Надежда Александрова. Макар вече да е изгубило актуалността си, можете да последвате изданието от тази страница.
През 2012 г., по идея на Георги Пинчев, заедно с Кирил Назъров, Йордан Борисов и Иван Селановски, създадохме в-к "Литературно земеделско знаме", който излиза редовно и до настоящия момент, благодарение на своите читатели и безвъзмездния труд на редакционната колегия, в която днес работим заедно с Кирил Назъров и Маргарита Нешкова-Дукова. За да остане жива идеята "Литературно земеделско знаме" започнах да правя предпечатната подготовка на вестника, а за да има по-широко разпространение създадох сайт и блог на вестника.
Доверете се на опита, който стои зад специализираното списание за литература и визуални изкуства "Картини с думи и багри", издание за издателство gabriell-e-lit!
Приятно четене и сърфиране!ЗЕМЕДЕЛСКА ЗАЩИТА

ЛИТЕРАТУРНО ЗЕМЕДЕЛСКО ЗНАМЕ


Галерия

на моите проекти